top of page
  • Writer's pictureWenyi Gong

[Svenska] Swedish Movie Review

Felmeningar Mitt liv som hund


Mitt liv som hund är en film som handlar om liv och död, familjer och vänner. Lasse Hallström är filmens regissör och Ingemar är huvudpersonen. Den här filmen är jättebra!

Image source: https://en.wikipedia.org/wiki/My_Life_as_a_Dog

Filmen utspelas i slutet av 50-talet. I början av filmen bor Ingemar med sin mamma, sin storebror Erik och en hund Sickan. Hans pappa lastar bananer någonstans. Lilla Grodan är Ingemars tjejkompis. I Småland behöver Ingemar bo med sin morbror Gunnar och moster Ulla eftersom sin mamma är allvarligt sjuk. Där träffar Ingemar en flickvän Saga som gillar fotboll och boxning. Han blir också vän med Fransson som spikar på taket, tant och farbror Arvidsson, en konstnär och Berit. På glasbruket jobbar Berit. Ingemar hjälper Gunnar att bygga ett lusthus i trädgården.


Ingemar måste åka hem eftersom sin mamma ligger på sjukhuset. Tyvärr dör hans mamma. Han tar tåget till Småland. Tillbaka i Småland ber Ingemar sin morbror att få ta dit Sickan. Ingemar älskar sin hund Sickan och identifierar sig med henne. Under en boxningsmatch avslöjar Saga för Ingemar att Sickan är död. Ingemar är en känslig pojke. Han låser in sig i lusthuset.


Instruktör: Lena Karlström

© Wenyi Gong 2017

4 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page